Zonnepanelen plaatsen door een erkende elektricien

Wil je jouw dak voorzien van zonnepanelen? Dat kan flink besparen op de maandelijkse elektriciteitskosten. Wanneer je hiervoor kiest dien je wel met een aantal zaken rekening te houden. Benieuwd welke dit zijn? Je leest het hier. 

Voordelen zonnepanelen plaatsen

Het grootste voordeel van zonnepanelen zijn natuurlijk de besparing in energiekosten. Daarnaast is het opwekken van je eigen elektriciteit ook nog eens goed voor het milieu. Hou er wel rekening mee dat dit een groot project is dat niet altijd in kosten bespaard. Zo dien je met een aantal rekening te houden zoals bijvoorbeeld de installatiekosten van zonnepanelen. 

Kosten zonnepanelen installeren

Heb je er voor gekozen om zonnepanelen op je dak te laten installeren? Dan moet je rekening houden met een aantal kosten. Woon je met z’n tweeën? Dan verbruik je gemiddeld zo’n 3.400 kwh aan stroom. Om dit per maand op te kunnen wekken, heb je zo’n 16 zonnepanelen nodig. De kosten inclusief het installeren ervan liggen dan rond de €7.600. Benieuwd naar de volledige kosten voor het laten installeren van zonnepanelen? Je leest het hier. 

Kosten elektricien

Het laten installeren van zonnepanelen gebeurd door een erkende elektricien. Deze heeft een gemiddeld uurtarief van rond de  €45,- per uur. Uiteraard is dit afhankelijk van het bedrijf dat je inhuurt en de situatie ter plekke. Een elektromonteur kan je van gepast advies voorzien voor de installatie van zonnepanelen of andere elektra werkzaamheden. Ben je erover uit en wil je een elektricien inhuren? Dat doe je door eenvoudige meerdere offertes op te vragen en deze met elkaar te vergelijken.