Zwarte elementen in je tuin

Zwart als kleur is hip. Als zwartestopcontacten.nl zijn we hier ook groot fan van uiteraard, waarbij we ons niet alleen op zwarte stopcontacten focussen maar ook op andere zwarte sfeer accessoires, interieur design en nu gaan we in op zwarte elementen in je tuin. Want hoe kun je die mooie sfeer die je binnen hebt neergezet meenemen naar je tuin? We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet, waarbij je met kleine accessoires hetzelfde resultaat kunt halen in je tuin als binnen met zwarte stopcontacten. Denk aan kleine dingen als een voederbak voor dieren waar je gedroogde meelwormen, zaden en ander voedsel kunt neerzetten tot een zwarte overkapping.

Zwarte vogelhuisjes

De meeste vogelhuisjes zijn van houtkleur, omdat dit ook herkenbaar is voor vogels en een compleet zwart vogelhuisje ook snel (te) warm wordt. Toch kun je goed kijken naar vogelhuisjes die bijvoorbeeld een zwart dak hebben, die hebben wij ook verspreid in de tuin hangen. Samen met een mezenbol in de buurt een garantie voor vogels in je tuin.

Zwarte verlichting

Van solar verlichting die je langs tuin borders zet en langs het voetpad, tot zwarte hanglampen onder de overkapping: zwarte verlichting past perfect in een tuin. Uiteraard gaat er een (warm) wit lampje in, maar de lampen zelf kun je prachtig in het zwart verkrijgen.

Zwarte schutting

Steeds populairder is de zwarte schutting. Wij twijfelen hierover, want het ziet er prachtig uit maar trekt met de steeds warmer wordende zomers ook veel extra warmte naar je tuin. Kijk dus of je een zwarte schutting kunt combineren met normaal douglas hout; zo krijg je zwel de sfeer maar niet alle warmte.

Zwarte planten en bloemen

Iets minder bekend en minder populair, maar er zijn ook zwarte (of in ieder geval heel donkere) planten en bloemen. Van zwarte rozen tot donkere struiken, als je dit combineert in je tuin met groen gras en andere kleurige bloemen kan dit een prachtig contrast veroorzaken waardoor je tuin juist extra stijlvol wordt.