Je slaapkamer in het zwart

De slaapkamer krijgt gelukkig steeds meer aandacht van iedereen. Waar in het verleden de slaapkamer gewoon vier witte muren had met een bed, is ook de slaapkamer steeds belangrijker voor ons allemaal om mooi te maken. Ook in de woonprogramma’s op televisie zie je dat de slaapkamer steeds meer een centrale rol krijgt in de styling van het interieur. Uitgesproken kleuren, styling en accessoires zijn eerder regel dan uitzondering. Iedereen heeft vanzelfsprekend zijn eigen wensen. Sommigen willen een hotelkamer gevoel, een luxe uitstraling of bijvoorbeeld meer een romantische slaapkamer. Een andere optie is om veel zwart in de slaapkamer te gebruiken. Op Slaapzone.nl vind je bijvoorbeeld bedden en accessoires die hier goed bij passen. We gaan in deze blog eens kijken naar andere tips die je kunt gebruiken voor een zwarte slaapkamer.

Meubels & accessoires

Ook voor de slaapkamer zijn er meubels en accessoires in het zwart beschikbaar. Je kunt natuurlijk altijd gaan voor zwarte stopcontacten, maar ook andere accessoires en meubels kun je in het zwart krijgen. Zo hoef je niet direct je hele boxspring te vervangen, maar kun je bijvoorbeeld een zwarte matrasbeschermer nemen. Op die manier voeg je op subtiele maar aanwezige manier meer zwart toe.

Muren en plafond in het zwart

De makkelijkste en snelste manier om meer zwart in je slaapkamer toe te voegen is door de muren en/of het plafond in het zwart te schilderen. Wees hier vooral niet bang om meer dan een muur zwart te schilderen. Neem bijvoorbeeld een hoek mee richting een raamkozijn, of schilder de muur achter het bed zwart en neem een stuk plafond mee zodat alles boven je bed bijvoorbeeld zwart is. Ook kun je voor een volledig zwart plafond gaan. Dat klinkt wellicht heftig, maar kan een uniek en prachtig resultaat geven.