Zwarte stalen deuren voor binnen

Een huis zonder zwarte stalen deuren voor binnen is natuurlijk niet meer weg te denken. Waar staal doorgaans ontzettend zwaar is, zijn er ook allerlei verschillende alternatieven zoals bijvoorbeeld een zwarte deur van aluminium. Dit is een stuk lichter en vaak ook enkele honderden euro’s voordeliger. Ook is aluminium een stuk duurzamer dan staal, wat ook het milieu ten goede komt. Daarnaast is het ook goed om na te denken over de vormen van de deur en of je deze wilt voorzien van glas. Kortom, genoeg om over na te denken dus!

Afmeting

Voordat je bepaalde welke afmeting je zwarte stalen deuren voor binnen moet hebben, is het belangrijk te bepalen waar jij je deuren geplaatst wilt hebben. De meest gekozen plek voor deze deuren zijn tussen de woonkamer en keuken, maar ook de hal naar de woonkamer is een perfecte plek voor een dergelijke deur. Zo kun je verschillende ruimtes van elkaar afsluiten, maar houd je ze door de aanwezigheid van het glas in de deur wel met elkaar in verbinding. Is de ruimte breder dan een normale deur, dan kan het noodzakelijk zijn te kiezen voor twee deuren, maar ook een schuifdeur behoort tot de mogelijkheden.

Kleur

Niet alleen is de keuze voor materiaal voor een deur voor binnen belangrijk, maar ook de kleur. Waar we vaak zien dat er wordt gekozen voor een zwarte stalen deuren voor binnen, is ook de kleur wit of grijs heel goed mogelijk. Afhankelijk van wat jij mooi vindt, bepaal je helemaal zelf voor welke kleur jij kiest. We kunnen ons namelijk ook heel goed voorstellen, dat je bij een bepaalde interieurstijl liever voor een ietwat zachtere kleur gaat dan volledig zwart.

Bevestigen

Wanneer je kiest voor een zwarte stalen deuren voor binnen, dan kan deze doorgaans niet worden bevestigd aan het reeds bestaand kozijn. Een stalen deur is namelijk ontzettend zwaar. Dit betekent dat er ook een andere constructie moet worden toegepast wat ervoor zorgt dat de prijs een stukje hoger ligt, dan wanneer je kiest voor aluminium. Houd hier dus rekening mee tijdens de oriënterende fase en maak voor jezelf de juiste financiële, maar ook praktische afweging.