Zwarte wasbak & kranen in je keuken

Steeds vaker zien we dat de originele zilveren kleur kranen in het hedendaagse interieur plaats moeten maken voor zwart. Niet zo gek, aangezien zwarte kranen natuurlijk een stuk stijlvoller en ook chiquer ogen. Naast de kranen, is het natuurlijk het perfecte moment om ook direct je wasbak te vernieuwen. Een zwarte kraan in combinatie met zwarte wasbak, dat staat natuurlijk een stuk mooier, dan wanneer je alleen je kraan veranderd. Kies je voor zwart, dan is het verstandig te kiezen voor mat zwart. Deze kleur past namelijk bij iedere keuken. Dus wil jij de weten waarom een zwarte wasbak en kraan een absolute aanrader is, lees dan snel verder!

Voordelen

Een zwarte kraan en wasbak heeft verschillende voordelen. Naast het feit dan het een stuk chiquer oogt, is het ook perfecte te combineren. Zwart leent zich er namelijk bij uitstek voor om te worden gecombineerd met de kleuren goud, koper, maar ook wit of marmer. Daarnaast is een zwarte kraan ook krasbestendiger dan een zilveren kraan. Dit zorgt ervoor dat je dus een stuk langer kunt genieten van je nieuwe kraan, wat ook scheelt in je portemonnee.  Als laatste voordeel hebben en zwarte kraan en zwarte wasbak het voordeel dat ze een stuk minder snel vies worden. Vingerafdrukken zie je namelijk in tegenstelling tot op een zilveren kraan, op een zwarte kraan absoluut niet.

Vernieuw ook je sifon

Wanneer je kiest voor een nieuwe kraan en wasbak, dan is het aan te raden ook direct je sifon te vernieuwen. Een sifon is een tussenstuk dat nare geuren zal tegen houden. Het is dus verstandig, om wanneer je toch het geheel wilt aanpassen ook direct je sifon gaat vervangen. Zo heb je niet alleen wanneer deze in het zicht zit, alles dezelfde kleur, maar voorkom je ook eventuele kans op verstoppingen waardoor je de ontstoppingsdienst niet nodig hebt. Gezien de kans groot is dat je sifon er al de nodige jaren zit, zal je zien dat deze wanneer je hem openhaalt vaak vol zit met vuil.

Conclusie

Wil jij je badkamer, keuken of wc een boost geven, dan is een zwarte kraan en wasbak hiervoor bij uitstek geschikt. Het is een relatief eenvoudige aanpassen, wat tevens direct zorgt voor een enorm effect. Door ook direct je sifon te vervangen, zal je je de komende jaren geen zorgen hoeven maken over eventuele verstoppingen (die je overigens makkelijk kunt laten oplossen door ontstoppingsdienst Antwerpen) of lekkages. Uiteraard kan er altijd iets gebeuren, maar is de kans wel nihil.